Wat te doen bij onterechte parkeerboetes?

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen bij een onterechte parkeerboete!

Wanneer u verkeerd geparkeerd hebt loopt u het risico daarvoor een onterechte parkeerboete of retributie te ontvangen. Een vervelend probleem waarbij u meestal geen andere keuze hebt dan betalen. Bij een onterechte boete kan het zinvol zijn de situatie te laten beoordelen door de Politierechter.

Het is belangrijk hierbij een onderscheid te maken tussen strafbare- en niet-strafbare verkeersovertredingen. Indien u niet betaald in een betaald-parkeren zone dan wordt dit niet strafrechtelijk gesanctioneerd. Het zelfde geldt voor het niet plaatsen van een parkeerschijf of een bewonerskaart.

Bij het vaststellen van dergelijke inbreuken zal een geldboete worden opgelegd. Indien u deze niet betaalt zal de gemeente u een dwangbevel sturen via een gerechtsdeurwaarder.

Strafbare parkeerovertredingen kunnen wel leiden tot een strafrechtelijke veroordeling. Dit zijn overtredingen zoals:
– parkeren bij een onderbroken gele lijn
– parkeren op een voetpad,
– parkeren op een gehandicaptenplaats

 

Bespreek uw situatie verblijvend met onze adviesbalie. Zij zijn zeven dagen per week beschikbaar om u te adviseren of het zinvol is om de zaak voor te laten komen bij de politierechtbank. Omdat zij samenwerken met het grootste advocatennetwerk van NederlandĀ kunnen zij samen met u bekijken wie juiste advocaat is om u daarbij helpen. In de meeste gevallen kunnen zij deze kosten laten betalen door uw verzekeraar. De adviesbalie kan u hier gratis inlichtingen over geven.