Professionele bestuurders

Bent u een professionele bestuurder?

Bent u een vrachtwagenchauffeur, buschauffeur of rijdt u met een taxi? Bent u met andere woorden een professioneel bestuurder?

Sinds 1 januari 2015 geldt voor deze categorie van bestuurders een strengere regeling inzake alcohol.Deze regeling is gebaseerd op een resolutie van het Europees Parlement uit 2011 dat stelt dat een lagere alcohollimiet is gerechtvaardigd voor de bestuurders van voertuigen bestemd voor het vervoer van goederen en passagiers.

Vanaf 1 januari 2015 bedraagt het strafbare alcoholgehalte voor professionele bestuurders 0,2 promille.Voor gewone chauffeurs staat het strafbare alcoholgehalte nog steeds op 0,5 promille.

Sanctie

Indien een professionele bestuurder een alcoholconcentratie heeft. tussen 0,2 en 0,5 promille in het bloed, dan zullen zij verplicht een onmiddellijke inning van 100,00 euro moeten betalen.

Onze adviesbalie begrijpt uw belang bij het behoud van uw rijbewijs. Bespreek uw situatie verblijvend met onze adviesbalie. Zij zijn zeven dagen per week beschikbaar om u te adviseren hoe u de meeste kans maakt op behoud van uw rijbewijs. Omdat zij samenwerken met het grootste advocatennetwerk van Vlaanderen kunnen zij samen met u bekijken wie juiste advocaat is om u daarbij helpen. In de meeste gevallen kunnen zij deze kosten laten betalen door uw verzekeraar. De adviesbalie kan u hier gratis inlichtingen over geven.