LS Verkeersrechtadvocaten

Wij helpen u graag!

  Hoger beroep

  Niet akkoord met een vonnis

  Wanneer u niet akkoord bent met de uitspraak van de politierechter, kan zijn vonnis aangevochten worden bij een hoger geplaatste rechtbank. Dit hoger geplaatst gerecht is, wat verkeerszaken betreft, het Gerechtshof van dat arrondissement. Het dossier wordt dan aan deze nieuwe rechtbank voorgelegd. Het Hof zal het dossier dan opnieuw onderzoeken. Het Hof kan dan 2 beslissingen nemen; akkoord gaan met de oorspronkelijke uitspraak of een andere uitspraak doen.

  Termijn van 14 dagen

  Is een hoger beroep instellen wel zinvol? Het Hof kan immers de oorspronkelijke uitspraak gewoon bevestigen.Hoe moet hoger beroep aangetekend worden? En binnen welke tijdspanne? Het antwoord op deze vragen, eist deskundigheid van specialisten ter zake. Wij raden u dan ook aan beroep te doen op een advocaat. De advocaten die met ons samenwerken kennen deze beroepsprocedures. Zij kunnen u adviseren of hoger beroep instellen wel zinvol is en weten hoe dit rechtsmiddel op tijd en via de juiste procedure moet ingesteld worden.

  Na de uitspraak door de Politierechter hebt u als veroordeelde immers 14 dagen de tijd om beroep in te stellen tegen het tussengekomen vonnis op tegenspraak, waarbij de dag na de uitspraak als eerste dag geldt. Hoger beroep wordt ingesteld door een verklaring op de strafrechtelijke griffie. Dit is kosteloos.Uw advocaat kan hiervoor het nodige doen in uw naam.
  Ook het parket kan hoger beroep aantekenen. Zij heeft hiervoor 14 dagen de tijd na het tussengekomen vonnis.

  Hoger beroep kan enkel ingesteld worden tegen een vonnis op tegenspraak. Dit wil zeggen dat u als partij aanwezig was tijdens de procedure. Was u echter afwezig dan wordt uitspraak gedaan bij verstek waartegen verzet kan aangetekend worden.
  Indien verzet en hoger beroep niet meer mogelijk zijn, kan enkel voorziening in cassatie nog ingesteld worden. In dit geval is de bijstand van een advocaat absoluut noodzakelijk. Raadpleeg onze specialisten voor advies.

  Heeft u vragen?

  Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht advocaat bij u in de buurt wordt gecontacteerd. Hiervoor bespreekt de juridische intakebalie graag de mogelijkheden met u. Lees over meer onze werkwijze.

  Kosten

  Uw contact met de LS Verkeersrechtadvocaten intakebalie is geheel kosteloos en vrijblijvend. De op deze website vermelde advocaten zijn gespecialiseerd in het Verkeersrecht en zijn onafhankelijk. Vaak kunnen de kosten van juridische bijstand door uw advocaat worden verhaald op uw rechtsbijstandverzekering. Uw advocaat kan u daarover informeren. Contact.

  Bespreek vrijblijvend uw situatie met de LS Verkeersrechtadvocaten intakebalie

  Mail uw vraag naar onze intakebalie. Wij nemen direct vrijblijvend contact met u op en zullen uw vraag verder behandelen.

      Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.

   Gerelateerde verkeersdelicten

   Er zijn geen gerelateerde verkeersdelicten

   Bel of WhatsApp direct met de LS Verkeersrecht Advocaten intakebalie

   088 - 629 00 50
   06 - 57 43 81 11

   Openingstijden LS Verkeersrecht Advocaten intakebalie

   • Maandag – vrijdag 08.00 tot 20:00 uur
   • Zaterdag: 12.00 tot 16:00 uur
   • Zondag: 12.00 tot 16.00 uur
   Voorkom een rijverbod!