Snelheidsovertredingen

Geflitst of aangehouden wegens een snelheidsovertreding?

De meeste boetes in Nederland worden opgelegd vanwege een te hoge snelheid. Indien u door een bemande of onbemande camera geflitst bent krijgt u een boete of een proces verbaal. Bij zwaardere overtredingen kan u een dagvaarding verwachten. Met een dagvaarding wordt u opgeroepen om u te verantwoorden voor de politierechter in het arrondissement waar u de overtreding beging.

Welke factoren zijn van invloed op mijn boete?

De hoogte van de te verwachten snelheidsboete is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factor is uiteraard uw snelheid. Hoe hoger u boven het toegestaan maximum hebt gereden, hoe hoger de boete. De plaats waar u de overtreding begaat is ook van invloed. Een overtreding op de snelweg zal anders worden beoordeeld dan een overtreding in het centrum. Ook recidive is een belangrijke straf verzwarende grond. De rechter zal bestuurders die vaker de fout in gaan dan ook zwaarder straffen.
Indien u zich moet verantwoorden bij de Politierechter kan de beoordeling verschillen per rechtbank en zelfs per rechter.

 

Bij een lichte snelheidsovertreding wordt vrijwel in alle gevallen een boete opgelegd in de vorm van een geldsom. Dit kan in de vorm van een geldboete of door een strafbeschikking. Als u de geldboete niet betaalt of niet akkoord gaat met de strafbeschikking zal uw zaak voor de Politierechter komen.

Wat als u de  geldboete niet betaalt?

Als u van oordeel bent dat er sprake is van verzachtende omstandigheden of andere verweermiddelen, dan kan uw zaak voorkomen bij de rechter. U zult dan gedagvaard worden om op de zitting te verschijnen. Wij raden u aan om contact op te nemen met onze juridische intake balie. Zij kunnen beoordelen of de omstandigheden aanleiding zijn tot strafvermindering of zelfs vrijspraak. Wij verlenen deze bijstand gratis en kunnen u in contact brengen met een verkeersrecht advocaat. Indien u verzekerd bent regelen wij alles met de verzekering zodat u gratis bijgestaan wordt!

Hebt u vragen over snelheidsovertredingen?

Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht specialist bij u in de buurt contact op neemt. Hiervoor bespreekt de juridische intake balie graag de mogelijkheden met u.