LS Verkeersrechtadvocaten

Wij helpen u graag!

  Rijden door rood licht

  Door een rood licht rijden

  Door rood licht rijden iets wat in de meeste gevallen gebeurt tijdens het proberen te halen van het oranje licht, maar het is desondanks een verkeersovertreding en heeft dus consequenties voor u als bestuurder.

  Wetgeving

  Het negeren van een rood licht wordt gezien als gevaarlijk rijgedrag, en is daarom strafbaar gesteld in de wet.

  U riskeert een ernstige sanctie, waaronder:

  Een boete of strafbeschikking.

  In sommige gevallen (zie punt 3.) wordt u niet gedagvaard en zal u direct een boete worden opgelegd, of een strafbeschikking worden aangeboden.

  Betaalt u deze geldboete dan zal het Openbaar Ministerie u niet vervolgen. Een rijontzegging zal u meestal niet worden opgelegd.

  Toch gedagvaard?

  In het geval dat u wordt gedagvaard om te verschijnen voor de Politierechter riskeert u de volgende straffen:

  • Een boete van maximaal €4.100,-
  • Een rijontzegging kan worden opgelegd.

  Heeft u vragen?

  Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht advocaat bij u in de buurt wordt gecontacteerd. Hiervoor bespreekt de juridische intakebalie graag de mogelijkheden met u. Lees over meer onze werkwijze.

  Kosten

  Uw contact met de LS Verkeersrecht intakebalie is geheel kosteloos en vrijblijvend. De op deze website vermelde advocaten zijn gespecialiseerd in het Verkeersrecht en zijn onafhankelijk. Vaak kunnen de kosten van juridische bijstand door uw advocaat worden verhaald op uw rechtsbijstandverzekering. Uw advocaat kan u daarover informeren. Contact.

  Heeft u een vraag over Rijden door rood licht?

  Mail uw vraag naar onze intakebalie. Wij nemen direct vrijblijvend contact met u op en zullen uw vraag verder behandelen.

      Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.

   Voorkom een rijverbod!