LS Verkeersrechtadvocaten

Heeft u drugs gebruikt in het verkeer?

Wij helpen u graag!

  Rijden na drugsgebruik

  U bent na drugsgebruik aangehouden in het verkeer en de speekseltest geeft een positief resultaat. Wat nu?

  Wanneer u met een te hoge concentratie THC of andere drugs gerelateerde stof in uw bloed wordt betrapt tijdens het deelnemen aan het verkeer kan u hier strafrechtelijk voor vervolgd worden. Er kan door het Openbaar Ministerie een gevangenisstraf van maximaal drie maanden of een geldboete van maximaal 7.800 euro opgelegd worden. Ook kan uw rijbewijs voor maximaal 5 jaar ongeldig worden verklaard.

  De volgende stoffen worden bij wet als direct aan drugs gerelateerd gezien:

  • THC = cannabis
  • Amfetamine = Speed
  • MDMA = XTC
  • Morfine = bijv. Heroïne, Codeïne
  • Cocaïne

  Om te bepalen of de concentratie van stoffen te hoog is wordt in de regel bij een controle een speekseltest, bloedonderzoek, of urineonderzoek toegepast.

  Wat als ik eerder veroordeeld ben voor rijden onder invloed?

  Wanneer u na een veroordeling voor overtredingen in het verkeer met drugs binnen een termijn van 5 jaar opnieuw dezelfde overtreding begaat zal u zwaarder gestraft worden.

  De volgende straffen kunnen gegeven worden:
  – een gevangenisstraf van een maand tot enkele jaren
  – en/of een geldboete van maximaal 7.800 euro
  – en rijverbod voor maximaal tien jaar.

  De rechter zal hierbij rekening houden met alle relevante omstandigheden. Een advocaat weet hoe een rechter dit zal beoordelen en kan daarmee proberen de schade zo veel mogelijk te beperken.

  Wij bieden een uitkomst!

  Bij Ls-Verkeersrecht advocaten bieden wij kundig advies en contact met de juiste advocaat voor uw situatie. Door contact met ons op te nemen via de mail, telefoon of WhatsApp kunnen we direct beginnen met het vinden van een oplossing die u past.

  Hebt u vragen over rijden na drugsgebruik?

  Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht specialist bij u in de buurt contact op neemt. Hiervoor bespreekt de juridische intake balie graag de mogelijkheden met u.

  Heeft u vragen?

  Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht advocaat bij u in de buurt wordt gecontacteerd. Hiervoor bespreekt de juridische intakebalie graag de mogelijkheden met u. Lees over meer onze werkwijze.

  Kosten

  Uw contact met de LS Verkeersrecht intakebalie is geheel kosteloos en vrijblijvend. De op deze website vermelde advocaten zijn gespecialiseerd in het Verkeersrecht en zijn onafhankelijk. Vaak kunnen de kosten van juridische bijstand door uw advocaat worden verhaald op uw rechtsbijstandverzekering. Uw advocaat kan u daarover informeren. Contact.

  Heeft u een vraag over Rijden na drugsgebruik?

  Mail uw vraag naar onze intakebalie. Wij nemen direct vrijblijvend contact met u op en zullen uw vraag verder behandelen.

      Ik ga akkoord met het privacy statement en de werkwijze.

   Voorkom een rijverbod!