Rijden onder invloed

Wanneer is er sprake van rijden onder invloed?

U rijdt onder invloed indien u een motorrijtuig onder invloed van alcohol of drugs.

Krijg ik een zwaardere straf wanneer ik onder invloed heb gereden?

U riskeert te worden veroordeeld tot een zware straf door de Politierechtbank indien de rechtbank van oordeel is dat u onder invloed hebt gereden. Het Openbaar Ministerie bepaald binnen 10 dagen of u het rijbewijs terugkrijgt.

Kom ik in aanmerking voor een schikking?

Het Openbaar Ministerie beschikt over de mogelijkheid om een strafbeschikking aanbieden. Indien u daarmee akkoord gaat is de zaak afgedaan en dient u de strafbeschikking na te komen. Indien u niet akkoord gaat dient u zich te verantwoorden voor de Politierechtbank.

Wat is mijn straf bij de Politierechtbank?

De maximumstraf die kan worden opgelegd is een gevangenisstraf van 6 maanden en een boete van 7.800 euro. Bovendien kan de rechter u een rijontzegging opleggen. Daarnaast kan u verplicht zijn mee te werken aan een educatieve maatregel of een onderzoek naar de rijgeschiktheid.

Wat als er gewonden of doden zijn als gevolg van een verkeersongeval?

In dat geval is het mogelijk dat er is gehandeld in strijd met artikel 6 WVW. De maximumstraffen die hier op staan zijn hoger.

U bent gedagvaard voor de Politierechtbank wegens rijden onder invloed?

Indien u moet voorkomen voor de Politierechtbank omdat u onder invloed hebt gereden doet u er goed aan een advocaat in de hand te nemen. De Politierechtbank kan u immers zware straffen opleggen. In de meeste gevallen kan een advocaat u helpen op kosten van uw rechtsbijstandsverzekering. Wij regelen alles met de verzekeraar en zorgen dat u vertegenwoordigd bent op de zitting

Hebt u vragen?

Raadpleeg direct onze intakebalie. De intakebalie zorgt ervoor dat de juiste verkeersrecht specialist bij u in de buurt contact op neemt. Hiervoor bespreekt de juridische intake balie graag de mogelijkheden met u.